Zoete fruitsalade met peperdressing
home > de-wereld-op-tafel > Zoete fruitsalade met peperdressing
Schil de perziken en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen. Snijd de schil ruim van de ananas, zodat je ook de bruine pitjes (ógen’) verwijdert. Snijd het vruchtvlees langs de harde kern af in lange plakken en snijd ze in dunne repen. Verhit de olie in een wok of koekenpan op middelhoog vuur en laat hierin de suiker smelten. Roerbak op hoog vuur de peperringetjes bruin en krokant. Draai het vuur uit en roer het limoensap door het suiker-pepermengsel. Doe de perzik, ananas en papaja-mango in een schaal en schenk de rodepeperdressing erover. Bestrooi de fruitsalade met de koriander.
Zo schil je een ananas
Snijd de boven- en onderkant van de ananas. Snijd van boven naar beneden stroken van de schil. Om de ógen’ uit het vruchtvlees te verwijderen, kun je de punt ven een aardappelschilmesje gebruiken.
Ingrediënten voor 4 personen
2 perziken, 1 ananas, 1 eetl. olie, 2 eetl. donkere basterdsuiker, 1 rode peper in ringetjes, ½ limoen uitgeperst, 1 bakje papaja-mangostukjes (200 g), 2 eetl. korianderblaadjes (zakje 15 g) grof gesneden