Zoete puree met gegrilde ribeye en chimichurri
home > de-wereld-op-tafel > Zoete puree met gegrilde ribeye en chimichurri
Snijd de maïs met een scherp mes van de kolven (of gebruik de maïs uit blik) en doe de maïskorrels met de zoete aardappels en een mespunt zout in een pan met een flinke bodem water. Breng met de deksel op de pan aan de kook, kook de aardappels en de ma:is in 15-20 min. gaar. Schep de pepers om met de peterselie, oregano, azijn en olie, breng de chimichurri op smaak met zout en peper. Verwarm de melk. Giet het aardappel-maïsmengsel af en doe de boter en de melk erbij. Stamp het met de pureestamper tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper. Verhit een grillpan. Bestrijk de ribeyes met de chimichurri. Grill ze in 4 min. op hoog vuur gaar, bruin vanbuiten, rood vanbinnen. Snijd het vlees in stukken. Serveer het vlees op de zoete puree met extra chimichurri naar smaak. Lekker met een salade van radijsjes en cherrytomaatjes.
Ingrediënten voor 4 personen
2 maïskolven of 1 blikje maïs (300 g) uitgelekt, 500 g zoete aardappels in blokjes, 3 rode pepers fijngesneden, 2 zakjes peterselie (á 30 g) zeer fijn gesneden, 2 theel. oregano, 2 eetl. rode wijnazijn, 10 eetl. olie, 50 ml melk, 10 g boter, 6 ribeye steaks, zout, (versgemalen) peper, grillpan