Brownies

home > gebak-koek-tulband-en-taart > Brownies

Doe de chocolade in een pan en smelt hem door de pan in een grotere pan kokend water te hangen.
Laat de chocolade iets afkoelen en roer er dan de boter door.
Blijf roeren tot alle boter is gesmolten.
Klop de eieren met de suiker en de vanille-essence romig en roer ze door het chocolademengsel.
Voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder en het zout toe en roer alles goed door elkaar.
Meng er tot slot de gehakte noten door.
Giet het beslag in een met boter ingevette en met bloem bestoven vierkante bakvorm.
Zet de vorm in een op 180°C voorverwarmde oven en bak de taart daarin in 20-25 minuten gaar.
Laat de taart afkoelen en snijd hem dan in flinke stukken.





Ingrediënten voor 4 personen

225 g chocolade 50-70%
100 g boter in stukken
150 g gezeefde patentbloem
1 theelepel bakpoeder
1 mespunt zout
4 eieren
325 g suiker
2 theelepels vanille-essence
100 g pecannoten