Chocoladetulband

home > gebak-koek-tulband-en-taart > Chocoladetulband

Verwarm de oven voor op 175°C.
Roer de boter, de suiker en het zout schuimig en klop de eieren erdoor.
Zeef de bloem, de cacao en het bakpoeder en spatel ze door het eimengsel.
Roer de melk, de likeur en de chocolade erdoor en schenk het mengsel in de vorm.
Bak de tulband 60-70 minuten in het midden van de oven.
Laat hem op een rooster afkoelen en bestrooi hem voor het serveren met een dun waasje poedersuiker.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g zachte boter
250 g suiker
een snufje zout
5 eieren
375 g bloem
50 g cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
2 eetlepels melk
3 eetlepels koffielikeur
125 g grofgehakte pure chocolade
poedersuiker
een ingevette tulbandvorm, inh. ± 2 liter