Mango-kokostompouce
home > gebak-koek-tulband-en-taart > Mango-kokostompouce
kokoscrème:
Roer de eidooiers met 125 g suiker glad.
Roer er de maïzena en dan de hete melk door en laat al roerend 5-6 minuten zachtjes koken.
Laat afkoelen.
Bladerdeeg:
Snijd de plakjes deeg doormidden.
Prik de plakjes met een vork in en bestrooi ze met 20 g suiker.
Bak ze 10 minuten in een oven van 200°C.
Zet de temperatuur terug naar 165°C en bak ze nog 10-15 minuten.
Saus:
Breng de overgebleven 40 g suiker met de wijn, de limoenrasp, het limoensap en het vanillestokje aan de kook en laat 10 minuten trekken.
Verwijder het vanillestokje, maar voeg het merg weer toe.
Laat afkoelen.
Afwerking:
Snijd de mango’s in dunne plakjes.
Bedek een deegplakje met een laagje crème en een plakje mango.
Bouw zo verder en dek af met deeg.
Geef er de saus bij.
Ingrediënten voor 4 personen
1,2 dl zoete witte wijn
185 g (125, 20 en 40 g) suiker
1 theelepel limoenrasp
het sap van 1 limoen
1 gespleten vanillestokje
2 mango’s
4 eidooiers
3 eetlepels maïzena
5 dl hete kokosmelk
4 plakjes bladerdeeg