Marsala-roomtaart
home > gebak-koek-tulband-en-taart > Marsala-roomtaart
Verwarm de oven voor op 200°C.
Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee.
Prik de bodem met een vork in.
Bedek het deeg met bakpapier, vul het met de steunvulling, bak de bodem ± 40 minuten in het midden van de oven en laat hem afkoelen.
Roer in een kom de eidooiers, de suiker en de maïzena dik en schuimig en meng er deel voor deel de Marsala door.
Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie) en klop het mengsel op matig vuur al roerend tot een dikke crème.
Neem de crème van het vuur.
Week de gelatine ± 5 minuten in ruim koud water.
Spatel de uitgeknepen gelatine en de slagroom door de crème.
Schenk de crème op de taartbodem, strijk hem glad en laat de crème in de koelkast in ± 1 uur opstijven.
Bestrooi de taart voor het serveren met kaneel.
Ingrediënten voor 4 personen
1 rol kruimeldeeg (Danerolles)
4 eidooiers
4 eetlepels suiker
1 theelepel maïzena
8 eetlepels Marsala (zoete dessertwijn)
5 blaadjes witte gelatine
2 dl lobbig geklopte slagroom
gemalen kaneel
een ingevette taartvorm, doorsnee 26 cm
bakpapier
een steunvulling