Mirlitoncake

home > gebak-koek-tulband-en-taart > Mirlitoncake

Bereid de Mirlitoncake als volgt:
Bekleed een rond bakblik met een zand- of kruimeldeeg (kant-en-klaar verkrijgbaar) en spuit daarop een dun laagje amandelcakevulling.
Leg hierop halve peren en/of halve abrikozen en laat het geheel in een op 170°C voorverwarmde oven 20 minuten bakken.
Maak intussen de vloeibare vulling, giet die na 20 minuten over de warme taart en laat nog ± 10 minuten verder bakken.





Ingrediënten voor 4 personen

voor de amandelcakevulling:
300 g boter
200 g suiker
100 g amandelpoeder
250 g bloem
5 eieren
1 koffielepel bakpoeder
amandelaroma of Amaretto
Laat de boter zacht worden en roer er de suiker door.
Voeg de eieren één voor één toe en klop alles tot een gladde massa.
Zeef het amandelpoeder, de bloem en het bakpoeder en spatel ze door de massa.
Voeg een scheutje Ameretto of amandelaroma toe en bak het beslag ± 25 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
voor de vloeibare vulling:
150 g ongebakken amandelcakebeslag
150 g suiker
2 eieren
150 g zure room
Vermeng de opgegeven ingrediënten.