Monchou taart 2
home > gebak-koek-tulband-en-taart > Monchou taart 2
Eerst de koekjes verkruimelen. Daarna smelt je de boter en vermeng je het met de koekkruimels. Dit op de bodem van de springvorm verdelen (nadat je de bodem bedekt hebt met bakpapier/ is makkelijk om de bodem dan te laten hechten) en stevig aanduwen (met de achterkant van een eetlepel).
Monchou met basterdsuiker kloppen (met een handgarde en niet met de machine, dit omdat anders de monchou te dun wordt).
Slagroom, vanillesuiker en het zakje klopvast mengen (dit kan wel met de machine) en het monchou mengsel er met de hand daarna weer doorheen vermengen.
Deze daarna over de bodem koekkruimels verdelen.
Vlaaivulling (vruchten) erover uitspreiden.
Daarna moet de taart minimaal 2 á 3 uur nog in de koelkast opstijven.
Ingrediënten voor 4 personen
1 rol biscuitjes
175 gram boter
125 gram basterdsuiker (wit)
100 gram monchou
0,25 liter slagroom
1 zakje klopvast
1 zakje vanillesuiker
1 blik kersen of bosvruchten (eigenlijk naar keuze)
Vlaaivulling