Monchou taart 3

home > gebak-koek-tulband-en-taart > Monchou taart 3

Biscuits verkruimelen met messen van staafmixer.
Of op broodplank met deegroller erover heen. Heel fijn maken.
Boter smelten, de jam er door roeren.
En dit door de verkruimelde biscuits doen. Dit alles in de springvorm doen en met de achterkant van een lepel stevig glad strijken.
Af laten koelen in de koelkast, ongeveer 2 uur of 1/2 uur in vriesvak.
Monchou met suiker en vanillesuiker vermengen en de geklopte slagroom er zachtjes door kloppen.
Op de bodem smeren en dan de kersenvlaaivulling erover heen doen.
TIP:
Uitkijken met aluminium springvormen,door waarschijnlijk chemische inwerking van kersen op aluminium krijg je daar een zwarte afscheiding van wanneer het er een nacht in staat. Beter is teflon binnenkant of 2 uur voor gebruik de kersen er pas op te doen.
Opmerking:
Een rond deksel van b.v. bak huzaren salade uit winkel bewaren en daar een gat in knippen om staafmixer door heen te doen. Dit alles om te voorkomen dat de koekkruimels door heel de keuken vliegen terwijl je mixt.





Ingrediënten voor 4 personen

1 rol volkoren biscuit
50 g boter
1/2 pot bosbessen of viervruchtenjam
1 pakje stevige mon chou (100 g) dus geen smeerbare.
100 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
250 ml slagroom
1 blikje kersenvlaaivulling
springvorm 24 a 26 cm