Passievrucht-kwarkplaatkoek

home > gebak-koek-tulband-en-taart > Passievrucht-kwarkplaatkoek

Vet een bakblik in met boter en bekleed het met bakpapier.
Maal de biscuits in ± 20 seconden fijn in de keukenmachine.
Meng de boter er goed door.
Schep het mengsel op het bakblik, druk het goed aan en zet het tot gebruik koel weg.
Doe de kop water in een vuurvaste kom, leg de gelatine erin en laat die au bain-marie oplossen.
Laat het mengsel een beetje afkoelen.
Klop de ricotta en de kwark tot een zacht, glad mengsel.
Voeg de melk, de citroenschil en het citroensap toe en mix dit ± 3 minuten goed door elkaar.
Spatel er voorzichtig de room, de gelatine en het passievruchtvlees door en giet de vulling in het bakblik.
Strijk de bovenkant glad en laat het geheel in de koelkast ± 6 uur opstijven.
Snijd de koek in vierkantjes en haal die uit het bakblik.
Garneer met slagroom en passievrucht.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g walnootkoekjes
90 g gesmolten boter
2 blaadjes gelatine
250 g ricotta
250 g kwark
400 g gecondenseerde melk
3 theelepels geraspte citroenschil
1 kop citroensap
1 kop slagroom
6 gepureerde passievruchten
geklopte slagroom
passievrucht