Çevapçiçi

home > gehakt > Çevapçiçi

Doe alles (de olijfolie uitgezonderd) in een mengkom en kneed het tot een stevig geheel of gebruik de keukenmachine. Vervolgens maakt u balletjes van 50 of 60 gram, die u tot pijpjes rolt zoals kleine kroketjes. Leg ze in kokend water gedurende 5 minuten. Laat ze afkoelen en tevens opdrogen. Bestrijk ze met olijfolie en ze zijn klaar om geroosterd of gegrilleerd te worden. Geef er een pittige tomatensaus bij.





Ingrediënten voor 4 personen

Een pittig pijpje gehakt uit de Balkan: 750 g gehakt half om half – 1 ei – 3 sneetjes witbrood zonder korst, geweekt in melk – 1 theel. zout – peper, nootmuskaat, piment, van alles een mespunt – 1 eetl. paprikapoeder – 1 theel. kummel – 600 g klein gesneden uien – 150 g klein gesneden groene of rode paprika – olijfolie