Een heel oud recept
home > gehakt > Een heel oud recept
Alle ingrediënten, reuzel en ui uitgezonderd, mengt u stevig door elkaar. Laat het deeg een paar uur rusten op een koele plaats. Vervolgens vormt u 6 gelijke pijpen als een soort kroket. Wentel die door de bloem. Laat de reuzel vrij heet worden en braad de pijpen gehakt aan alle kanten goudbruin. Temper het vuur en doe de gesneden ui erbij. Plaats een deksel schuin op de pan en braad ui en vlees nog 15 minuten na. Blus af met een flinke kop water, klaar.
Opmerking: Dit is, samen met de jus, een vrij vet gerecht, waarschijnlijk ook de bedoeling. Men serveerde het met gekookte aardappelen en witte bonen met snijbonen.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g grof gemalen varkensgehakt (niet te mager) – 1 theel zout – 1 mespunt nootmuskaat – 1 mespunt kruidnagel – 1 mespunt peper – 4 sneetjes geweekt bruin brood – 2 eidooiers – 1 fijn gesneden ui – 250 g gesmolten reuzel – bloem