Elzasser gehaktbrood

home > gehakt > Elzasser gehaktbrood

Doe het gehakt in een kom en voeg toe: ei, melk, beschuit, ontbijtspek, zout en specerijen. Kneed alles tot een vrij vaste bal gehaktdeeg. Neem vervolgens een cakeblik en beleg bodem en zijkanten met het katenspek. Houd voldoende spek over om straks ook de bovenkant te kunnen insluiten. Leg een laag gehaktdeeg op de bodem. Hierop komen 3 knakworsten. Opnieuw een laag gehakt en weer 3 knakworsten. Tot slot de rest van het gehakt. Bedek alles met de plakjes katenspek. Breng de oventemperatuur naar 185ºC. Zet het bakblik in het midden en bak het Elzasser gehaktbrood bruin en gaar in 55 minuten. Keer het blik een uurtje na het bakken om, wikkel het brood in aluminiumfolie en snijd het aan plakken als u toe bent aan de maaltijd. Bijvoorbeeld zuurkool-stamppot en pekelspek. Plakken van het gehaktbrood kunt u zowel warm als koud serveren.





Ingrediënten voor 4 personen

750 g varkensgehakt – 1 theel. zout – peper, foelie, piment, van alles een mespunt – 1 ei – ½ kopje melk – 6 verkruimelde beschuiten – 50 g zeer fijn gesnipperd ontbijtspek – 6 Frankfurter knakworsten (gaar geweld) – 50 g lange plakjes dun gesneden katenspek