Feestvinken
home > gehakt > Feestvinken
Schenk de sherry in een kom en voeg ui, wortel, specerijen en peterselie toe. Alles door elkaar scheppen en de vinken hierin een uurtje laten marineren. Neem het vlees uit de marinade, droog ze af en bestrijk ze met mosterd. Braad ze op de gebruikelijke manier bruin en gaar in 15 minuten, met de deksel schuin op de pan. Daarna legt u ze warm weg. Zeef de marinade. Roer de bloem door de achtergebleven braadboter. Voeg de gezeefde marinade toe plus een scheutje water. Al roerende aan de kook brengen en vervolgens de room er door scheppen. Klein beetje mosterd toevoegen. Vijf minuten inkoken. Breng de vinken over op een vleesschaal en verdeel daarover de saus.
Ingrediënten voor 4 personen
4 blinde vinken (zie recept blinde vinken) – 1 dl droge sherry – stukje ui – stukje wortel – paar gekneusde peperkorrels – tijm – laurier – peterselie – Franse mosterd – 100 g boter – 40 g bloem – ¼ lt room of room-culinair