Gehakt bij de barbecue

home > gehakt > Gehakt bij de barbecue

“De gezelligste smulsport heet barbecue”, zeggen sommigen weleens. En misschien is dit ook wel waar. Alleen, als men hierbij uitgaat van uitsluitend de luxere vleessoorten, dan wordt de barbecue een tamelijk dure aangelegenheid. Natuurlijk hoeft dat helemaal niet, want met het produkt “gehakt” zijn de verrukkelijkste barbecue-gerechten te bereiden. Als u aan gehakt denkt voor de barbecue, dan adviseren wij u aan uw slager te vragen om extra mager gehakt. Het is namelijk zo dat te vet gehakt op de barbecue gaat lekken, waarna de vlammen hoog oplaaien. Vlammen die het vlees zwart zouden maken en een bittere smaak aan het produkt geven. Dat hoeft niet wanneer u aan de slager om extra mager rund- of extra mager varkensgehakt vraagt.





Ingrediënten voor 4 personen

Basisgehakt voor de barbecue
Het is belangrijk dat bij het maken van het basisgehakt voor de barbecue u alles heel stevig mengt. Laat daarna het deeg alvorens u het gebruikt een halve dag op een koele plaats rusten. Op dit basisgehakt kunt u talloze variaties maken. Variaties die in principe niet afwijken van de mogelijkheden die ik opsomde bij de vleesfondue en de gourmet-party. Ook hier geldt: Doe kalm aan met de verschillende kruiderijen, want ook bij de barbecue wordt vaak een pittige saus gegeten.