Gehakt-kruimel-potpourri

home > gehakt > Gehakt-kruimel-potpourri

Voor dit gerecht heeft u eigenlijk een bijzonder grote koekenpan nodig. Bent u niet in het bezit hiervan, gebruik dan een diepe vlees-braadpan. Snijd de lever in kleine dobbelsteentjes en het ontbijtspek in snippers. Was de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd haar in repen. Snijd de prei in ringen en was deze, evenals de champignons welke u aan plakjes snijdt. De augurken snijdt u tot slot in blokjes en de ui in snippers. Laat de boter smelten en voeg direct het gehakt toe dat u losprikt met een vork. Doe dan alle andere ingrediënten erbij, met uitzondering van de augurkblokjes en zilveruitjes. Op hoog vuur en onder voortdurend roeren aan de kook brengen. Maak het geheel af met zout en peper, piment of enkele kruidnagels. Sluit de pan en draai het vuur laag. Laat alles nog 5 minuten zachtjes sudderen. Voor u het gerecht serveert schept u de zilveruitjes en de augurk er door.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g gehakt – 250 g verse varkenslever – 50 g ontbijtspek – ½ prei – 100 grverse champignons – 1 ui – 100 g boter – 20 zilveruitjes – koffiemelk – 1 groene paprika – 2 augurken – peper en zout