Gehaktballen van de tuinmansvrouw
home > gehakt > Gehaktballen van de tuinmansvrouw
Braad de gehaktballen op de gebruikelijke manier bruin en gaar in 15 minuten. Haal ze uit de pan en leg ze apart. Bak in de bakboter ui, paprika, spek en champignons. Doe ook de aardappelen erbij, samen met de augurk, doperwtjes en worteltjes. Giet er ook 3 kopjes water bij. Tot slot doet u de gehaktballen erbij en sluit u de pan. Op laag vuur laat u alles nog 20 minuten staan. Haal de deksel weg en bind het vocht licht met allesbinder. Breng op smaak met peper en zout.
Ingrediënten voor 4 personen
8 gehaktballen van het basisgehakt van 50 g per stuk – 100 g boter – 100 g champignons gesneden – 1 gesnipperde ui – 50 g gesnipperd ontbijtspek – ½ paprika aan zeer dunne reepjes – 500 g halfgaar gekookte aardappelen (dobbelsteentjes) – ½ blik doperwten – ½ blik worteltjes – 4 geschilde tomaten aan stukjes – 3 klein gesneden augurken – zout – peper – water – gesnipperde peterselie