Gehaktbrood "Fantastique"- 8 x anders.

home > gehakt > Gehaktbrood "Fantastique"- 8 x anders.

Het gehaktbrood waarover in het vorige recept werd geschreven is in feite een basisrecept waarop u talloze variaties kunt toepassen. Om uw fantasie op gang te helpen deze suggesties: Het basis recept: Doe alles (boter uitgezonderd) in een kom en maak de beschuiten fijn. Goed mengen is een vereiste. Maak van het gehakt een langwerpig broodje. Zet het voor een paar uur in de koelkast weg om te ‘rusten’. Als het brood gevormd is en het heeft in de koelkast ‘gerust’ legt u het op een bakplaat. Breng de oventemperatuur naar 180ºC en braad het gehaktbrood gedurende 35 minuten.

Basisgehakt met gesnipperde groenten als peterselie, prei, fijne paprika in 3 kleuren en kleine blokjes katenspek.
Basisgehakt met 1 eetlepel Zwitserse kaas en 15% kleine blokjes belegen Noord Hollandse kaas, plus een eetlepel kleine stukjes gember.
Basisgehakt met toevoeging van sambal oelek, ketjap manis, zeer fijn gehakte prei, wat klein gehakte taugé en een teentje knoflook uit de pers.
Basisgehakt met behoorlijk wat stukjes gember, gembersap, plakjes banaan en kerriepoeder.
Basisgehakt met fijn gehakte soepgroenten en stukjes appel, zodat u Bretons gehaktbrood krijgt.
Basisgehakt met blokjes ontbijtspek of katenspek en fijn gehakte paprika’s in verschillende kleuren.
Basisgehakt met verschillende vruchten zoals ananas, banaan, peer uit blik, abrikoos enzovoort.
Basisgehakt met 50% fijn gemalen verse varkenslever.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g gehakt half om half – 6 beschuiten – 1 ei – 1 theel. zout, peper, foelie, nootmuskaat of piment, van alles een mespunt – ½ kop koffiemelk – 1 eetl. fijn gesnipperde peterselie – 100 g boter