Gehaktpastei à la maison

home > gehakt > Gehaktpastei à la maison

Fruit de uitjes in weinig boter en roer er ook de champignons door. Doe de tomaten erbij en de artisjok. Meng gehakt, ei, beschuiten, zout en specerijen stevig tot een vaste bal. Beboter een cakeblik en doe daarin de helft van het gehakt. Kijk of ook de hoeken goed gevuld zijn. Verdeel er nu het gefruite groentenmengsel op. En daarop de rest van het gehakt. Bedek het gehakt helemaal met het katenspek. Verdeel de geraspte kaas erop. Plaats de gehaktpastei in een warme oven van 170ºC en bak ze af in 50 minuten. Voor een extra krokant korstje kunt u de grill er nog even boven aanzetten.





Ingrediënten voor 4 personen

600 g varkensgehakt niet te vet – 1 ei – 6 beschuiten – 1 theel. zout – peper, nootmuskaat, piment, foelie, van alles een mespunt – 75 g boter – 100 g gesneden champignons – 1 eetl. gesneden ui – 6 gepelde tomaten – 1 blik artisjokhartjes – 6 plakjes katenspek – geraspte Parmezaanse kaas