Gehaktschijven voor de barbecue
home > gehakt > Gehaktschijven voor de barbecue
Maak van het basisdeeg een grote rol gehakt. Laat deze gehaktrol in water dat tegen de kook aan is gaar wellen (35 minuten). Laat het gehakt afkoelen en opdrogen. Snijd nu van deze rol vingerdikke schijven. Deze schijven zijn zeer geschikt om op de barbecue geroosterd te worden. Geef er een saus naar smaak bij, waarbij wellicht de Hongaarse of Italiaanse tomaten-saus favoriet zal zijn.
Alles wordt stevig door elkaar gemengd, liefst met gespreide vingers. Vorm een grote bal en laat die op een koele plek een paar uur rusten. Daarna kunt u er alle kanten mee uit.
Opmerking: Straks komen er variaties ter sprake op het basisrecept en dan wordt het bovenstaande bedoeld.
Gehaktmix: Om het de kok of kokkin gemakkelijk te maken is er Gehaktmix te koop. Dat is een mix die zout, specerijen en ei vervangt. Men hoeft er slechts een kopje melk bij te gebruiken. De mix, droge vorm, is in zakjes te koop, net genoeg voor 500 gram gehakt.
Ingrediënten voor 4 personen
Basisrecept:
Ingrediënten:
500 g gehakt half rund half varkens, verhouding 70% mager, 30% vet – 4 fijn verkruimelde beschuiten – 1 ei – 1 theel zout – peper, foelie, piment en nootmuskaat, van alles een mespunt