Gevuld gehakt met banaan

home > gehakt > Gevuld gehakt met banaan

Bak het ontbijtspek en de uitjes samen heel licht uit in weinig boter. Laat afkoelen en doe ze daarna bij het gehakt met de kerriepoeder. Maak van het nu extra gekruide gehakt 4 gelijke porties en druk die tussen 2 velletjes plastic plat. Zodanig, dat de plakjes een beetje rechthoekig zijn. Leg de halve bananen er op en vouw het gehakt helemaal dicht, je mag geen banaan meer zien. Wentel ze door bloem. Laat de boter bruinen en braad de bananenvinken, want dat zijn het eigenlijk, bruin en gaar in 10 minuten. Matig vuur, deksel schuin. Haal het vlees uit de pan, blus de bakboter af met de melk en bind ze licht met allesbinder.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g basisgehakt – 1 theel. kerriepoeder – 50 g ontbijtspek – 2 theel. zeer fijn gesnipperde ui – 4 halve bananen – bloem – 75 g boter – magere melk – allesbinder