Gevuld spek
home > gehakt > Gevuld spek
Snijd het spek met een scherp mes zodanig in dat het als het ware een ‘tasje’ wordt. Klop het ei los en wrijf hiermee de holte van het spek in. Breng daarna het gehakt in de holte aan en druk de lucht eruit. Zet de sluiting dicht. Laat de boter in de vleespan donkerbruin worden. Schroei het vlees hierin aan weerszijden dicht. Draai daarna het vuur laag en leg het deksel schuin op de pan. Onder af en toe keren braadt u dit gevulde spek in 35 minuten gaar.
Opmerking 1: Zowel het gevulde spek als de gevulde rollade kunt u uiteraard ook in het groot maken. De eerste dag eet u dit heerlijke produkt dan warm en de tweede dag serveert u het koud, aangevuld met één van de vele kant-en-klaar te koop zijnde sausjes. Opmerking 2: De vulling kunt u variëren door allerhande toevoegingen te plegen. Gedacht wordt aan stukjes zwarte truffel, stukjes groene pistache-pitten en stukjes kaas. Ook mogen we verschillende vruchtensoorten niet vergeten. Opmerking 3: Zowel het gevulde spek als de gevulde rollade kunnen ook in de oven worden klaargemaakt. De braadtijd in een matig warme oven zal ± 50 minuten bedragen.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g mager spek zonder been en zonder zwoerd – 1 ei – 250 g gekruid gehakt – 50 g boter