Gevuld stokbrood
home > gehakt > Gevuld stokbrood
Laat de boter in de koekenpan smelten en doe er alle ingrediënten in, uitgezonderd het gehakt. Roer alles goed dooreen en doe dan ook het gehakt erbij dat u met een vork los maakt. Als u het vuur hoog zet is de gehele massa klaar en gaar in 4 minuten. Laat alles afkoelen. Snijd vervolgens een stokbrood in de lengte tot de helft doormidden, zodat er een inkeping ontstaat. Vul de nu ontstane ruimte met het gehaktmengsel en vouw het stokbrood weer dicht. Omwikkel het met aluminiumfolie. Pas als u het stokbrood bij het een of ander gerecht nodig hebt, schuift u het even in de oven, waarna u het warm serveert.
Varianten: U kunt de vulling van het stokbrood variëren door gebruik te maken van verschillende specerijen. Ook door toevoeging van bijvoorbeeld tomatenketchup, iets pindakaas of ketjap en sambal. Ook een vulling van gehakt dat u vermengt met iets knoflook en belegen kaas zal door elke gast zeer gewaardeerd worden.
Ingrediënten voor 4 personen
250 g vers gehakt – 50 g boter – 1 gesnipperd uitje – 1 teentje knoflook uit de pers – 1 theel. kerriepoeder – 1 theel. mosterd – 1 stokbrood