Gevulde aardappelen

home > gehakt > Gevulde aardappelen

De aardappelen worden niet geschild, maar in hun ‘jasje’ in de oven bereid. Borstel ze dus goed schoon onder stromend water en droog ze af met keukenpapier. Leg ze daarna op een bakrooster dat u in een hete oven plaatst. Na 1 à 1½ uur als de aardappelen bijna gaar zijn, haalt u ze uit de oven en snijdt ze overlangs in tweeën. Met een vork woelt u nu het binnenste wat door elkaar, om de aardappel kruimig te maken. Zout en peper naar smaak toevoegen. Inmiddels heeft u het gehakt verder aangemaakt met de rozijnen (eerst in heet water laten wellen), de walnoten en de gesmolten boter. U vult nu de aardappel-helften met dit gehakt-mengsel, zodanig dat het er als een bergje bovenuit komt. Het geheel gaat weer terug in de oven totdat het gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Heerlijk bij bloemkool of een frisse salade.
Varianten: U kunt aan het gehakt ook wat geraspte kaas en/of knoflook toevoegen. Of het ‘gehaktbergje’ beleggen met een plak belegen kaas.
Andere mogelijkheid: de gevulde aardappel opnieuw in aluminiumfolie wikkelen en in de oven gaar laten worden.





Ingrediënten voor 4 personen

400 g gekruid varkensgehakt – 6 middelgrote aardappelen – peper en zout – 50 g rozijnen – 25 g fijn gehakte walnoten – 75 g gesmolten boter