Gevulde koolrolletjes
home > gehakt > Gevulde koolrolletjes
Maak de bladeren van de groene of savooie kool los en was ze. Daarna kookt u de groente in royaal water gedurende 5 minuten. Laat de kool vervolgens uitlekken. Neem nu 2 koolbladen, leg ze op elkaar en plaats het gehaktpijpje hierop. Vouw de koolbladen dicht en leg ze met de sluiting naar beneden in een beboterde schaal. Schuif de schaal in een matig warme oven en laat het geheel zachtjes gaar worden in 45 minuten. Af en toe met wat boter bedruipen.
Opmerking 1: Het is de bedoeling dat de koolrolletjes niet bakken. Daarom is het misschien verstandig om de schaal af te dekken met een stukje aluminiumfolie. Opmerking 2: Het is ook mogelijk om in plaats van groene of savooie kool witlof te nemen. Om daarvan goede rolletjes te maken is wat moeilijker, maar het resultaat is zonder meer voortreffelijk. Als de bladen naar uw smaak te los zitten kunt u ze altijd nog omwinden met wat garen.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g gekruid gehakt – ½ groene of savooie kool – boter