Gevulde rollade
home > gehakt > Gevulde rollade
Vraag de slager de varkenslap mooi dun uit te slaan. Snipper de paprika, vermeng haar met de peterselie en kneed dit door het gehakt. Spreid daarna de varkenslap op het aanrecht en verdeel het gehakt over dit vlees. Rol nu alles tezamen, spiraalsgewijze, op. Let er vooral op dat u de lucht wegdrukt. Tenslotte bindt u deze rollade op met garen of een stukje fijn rollade-touw.
Het braden gaat aldus: Verhit in een diepe braadpan de boter totdat deze donkerbruin is. Schroei het vlees hierin aan alle kanten goudkleurig en draai daarna het vuur laag. Leg het deksel schuin op de pan en braad deze gevulde rollade onder af en toe roeren in 35 minuten gaar. Nadat u het vlees gebraden hebt, blust u de jus royaal af met een scheutje koffiemelk en een flinke scheut water.
Ingrediënten voor 4 personen
1 dunne varkenslap van 250 g – ½ rode paprika – 1 eetl. fijn gesnipperde peterselie – 300 g gekruid gehakt – 50 g boter – koffiemelk