Groene gehaktsoep
home > gehakt > Groene gehaktsoep
Doe alle tuinkruiden in een beker met een klein beetje bouillon. Zet de blender er op en maak alles zeer fijn. Doe het rundergehakt samen met de boter en het zeer fijn gesneden sjalotje in een diepe pan. Fruit even licht aan. Roer de bloem erdoor. Vervolgens al roerende de (koude) bouillon in de pan gieten. Zo ontstaat een gebonden soep. Doe ook het kruidenmengsel erbij. Laat aan de kook komen en breng de soep op smaak, maar wees voorzichtig met zout, de bouillon is waarschijnlijk al op smaak.
Ingrediënten voor 4 personen
150 g rundergehakt – 1 sjalotje – 1 kopje verse tuinkruiden zoals peterselie, selderie, kervel, dille, heel weinig maggiplant, bieslook, klein stukje groene paprika etc. – 30 g boter – 30 g bloem – peper – zout – snufje nootmuskaat – ¾ l bouillon