Hongaars gehaktbrood
home > gehakt > Hongaars gehaktbrood
Doe het ontbijtspek in een pannetje en bak het heel licht aan. Niet uitbakken, maar zacht en gaar laten worden in ca. 10 minuten. Laat afkoelen. Doe het gehakt in een kom, samen met zout, specerijen en kruiden, ei, melk, beschuiten, ui en paprika-stukjes en -poeder plus het ontbijtspek met het weinige vrijgekomen spekvet. Kneed alles tot een stevige bal en vul daarmee een cakeblik. Beleg de bovenkant met de plakjes katenspek. Breng de oventemperatuur naar 185ºC. Zet het bakblik in het midden en bak het Hongaarse gehaktbrood bruin en gaar in 55 minuten. Laat het vlees na het bakken 15 minuten staan voor u het uit het blik haalt.
Ingrediënten voor 4 personen
750 g rundergehakt – 1 theel. zout – peper, foelie, piment, van alles een mespunt – 1 eetl paprikapoeder – 1 teentje knoflook uit de pers – 1 ei – ½ kopje melk – 6 verkruimelde beschuiten – 50 g zeer fijn gesnipperd ontbijtspek – 1 grote ui aan stukjes – 1 rode paprika zonder zaadlijsten aan stukjes – 100 g ontbijtspek aan dobbelsteentjes – 50 g katenspek aan plakjes