Ingepakt gehakt op de barbecue
home > gehakt > Ingepakt gehakt op de barbecue
Gehakt van basisdeeg – verse groenten en kruiden zoals paprika, fijn gehakte peterselie, selderij, bieslook, kervel, maggiplant, ui, prei of net wat u bij de hand hebt
Maak van het gehakt rolletjes van 120 gram. Maak dubbele velletjes aluminiumfolie ter grootte van een A-4tje. Leg daarop een hoopje tuinkruiden en groenten. Plaats hier het gehaktrolletje op en vouw de folie dicht. Leg het pakje op de barbecue, maar niet op het heetste gedeelte. Na 20 minuten maakt u het pakje voorzichtig open, vang het sap op. Leg het gehakt nog even op het rooster voor een bruin kleurtje. Het vocht gebruikt u om zo over het gehakt te gieten als het aan plakjes gesneden is.
Ingrediënten voor 4 personen
Basisrecept:
Ingrediënten:
500 g gehakt half rund half varkens, verhouding 70% mager, 30% vet – 4 fijn verkruimelde beschuiten – 1 ei – 1 theel zout – peper, foelie, piment en nootmuskaat, van alles een mespunt