Koud gehakt bij de picknick

home > gehakt > Koud gehakt bij de picknick

In geen enkele picknickmand mag eigenlijk een flink aantal gebraden gehaktballen ontbreken. Heerlijk om er zomaar een te kunnen pakken en er je tanden in te zetten. Maar bekend is ook, dat plakjes gebraden gehaktbal de boterhammen heel lang mals houden!

Alles wordt stevig door elkaar gemengd, liefst met gespreide vingers. Vorm een grote bal en laat die op een koele plek een paar uur rusten. Daarna kunt u er alle kanten mee uit.
Opmerking: Straks komen er variaties ter sprake op het basisrecept en dan wordt het bovenstaande bedoeld.
Gehaktmix: Om het de kok of kokkin gemakkelijk te maken is er Gehaktmix te koop. Dat is een mix die zout, specerijen en ei vervangt. Men hoeft er slechts een kopje melk bij te gebruiken. De mix, droge vorm, is in zakjes te koop, net genoeg voor 500 gram gehakt.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g gehakt half rund half varkens, verhouding 70% mager, 30% vet – 4 fijn verkruimelde beschuiten – 1 ei – 1 theel. zout – peper, foelie, piment en nootmuskaat, van alles een mespunt