Ouderwetse ballen III

home > gehakt > Ouderwetse ballen III

Snijd de uitjes heel fijn en fruit ze goudgeel in een klein beetje van de boter. Laat ze afkoelen. Doe alle ingrediënten, ook de uitjes met boter, in een kom en kneed alles stevig door elkaar. Vorm 8 mooie, ronde ballen en wentel die door paneermeel. Laat de ballen in de koelkast een paar uur rusten. Vervolgens laat u de boter licht bruin worden en braadt u de ballen rondom bruin in een pan zonder deksel. Als de ballen kleur krijgen tempert u het vuur en plaatst u een deksel schuin. Braad ze af in 15 minuten. Haal ze uit de pan en blus de jus af met water.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g varkensgehakt – 4 sneetjes wit brood zonder korst, in melk geweekt – 2 eetl ui – half kopje melk – 1 ei – 1 theel zout – 1 mespunt peper – 1 mespunt nootmuskaat – 1 mespunt foelie – 100 g boter