Ouderwetse ballen IV

home > gehakt > Ouderwetse ballen IV

Vraag uw slager of hij het vlees eenmaal wil malen (normaliter maalt hij het twee keer), zodat het tameljk grof blijft. U kunt het natuurlijk ook zelf malen als u een gehaktmolentje heeft. Meng alle ingrediënten, vet en boter uitgezonderd, stevig door elkaar en vorm 10 flinke ballen. Wentel ze door bloem. Neem een braadpan en laat vet en boter bruin worden. Braad de ballen in twee porties aan alle kanten bruin. Blus af met water en doe de ballen terug in de pan. Sluit die en laat de ballen een klein uurtje op heel laag vuur lekker gaar sudderen.





Ingrediënten voor 4 personen

1 kg. doorregen speklapjes – 250 g runderborstlappen – 2 eieren – 8 sneetjes wit brood zonder korst in melk geweekt – 2 theel zout – nootmuskaat, foelie, peper, van alles een mespunt – bloem – 75 g boter – 75 g gesmolten rundvet