Pittige gehakttaart
home > gehakt > Pittige gehakttaart
Doe het gehakt in een kom en strooi de inhoud van een zakje gehaktmix er bij. Nadat U ook een kopje melk hebt toegevoegd kneedt U het gehakt stevig tot een vaste bal. Druk met de deegroller of een fles de walnoten aan stukjes. Snijd de champignons fijn en laat er even de kook over gaan. Of afspoelen onder de hete kraan. Beleg de bodem van een bakblik geheel met plakjes katenspek. Verdeel de helft van het gehakt over het spek en druk eventuele luchtgaten weg. Op het gehakt komt nu een mengsel van walnoten en champignons. Leg de andere helft van het gehakt er op. Druk stevig aan. Beleg het gehakt met plakjes bladerdeeg. Bestrijk die met ei. Breng de oventemperatuur naar 185ºC. Zet het bakblik in het midden en bak het Hongaarse gehaktbrood bruin en gaar in 45 minuten. Laat het vlees na het bakken 15 minuten staan voor u het uit het blik haalt.
Ingrediënten voor 4 personen
500 gram gehakt – kopje melk – 50 gram champignons – 2 blaadjes bladerdeeg – 1 ei – zakje gehaktmix – 5 walnoten – 50 gram katenspek