Hamlapjes in De Koninck

home > gerechten-uit-belgie > Hamlapjes in De Koninck

Snijd het vlees in stukken en de ham in kleine blokjes.
Snipper de ui.
Verhit de boter en bak het vlees, de ham en de ui in ± 5 minuten goudbruin.
Pers de knoflook erboven uit en roer er de mosterd, het bouillontablet en het bier door.
Breng aan de kook en laat het een klein uur zachtjes stoven.
Maak intussen de champignons en de worteltjes schoon en snijd ze in stukjes.
Voeg ze na een uur toe en laat ze een kwartiertje meekoken.
Breng alles op smaak met zout en peper.
Geef er warm stokbrood en een groene salade bij.
De Koninck is een amberkleurig bier uit Antwerpen.





Ingrediënten voor 4 personen

500 g magere hamlapjes
1 dikke plak achterham
50 g boter
1 teentje knoflook
1½ eetlepel Franse mosterd
1 kruidenbouillontablet
1 flesje De Koninck
1 bakje champignons
250 g worteltjes
1 ui