Dimsum, kleine pakketjes met varkensgehakt en garnalen

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Dimsum, kleine pakketjes met varkensgehakt en garnalen

Doe de paddenstoelen in een vuurvaste kom, bedek ze met kokend water en laat ze 10 min. staan. Laat ze uilekken, verwijder de steeltjes en hak de paddenstoelen fijn. Meng de paddenstoelen, gehakt, reuzel, garnalen, de schoongemaakte en klein gesneden bosuitjes, de bamboescheuten en de schoongemaakte en klein gesneden selderij in een kom. Meng in een andere kom maïzena, sojasaus, suiker met zout en peper tot een smeuïg geheel. Roer dit door het gehaktmengsel en zet de kom 1 uur in de koelkast. Neem één wontonvel en zet de rest afgedekt onder een theedoek opzij. Schep één eetl. van de vulling in het midden van het vel en bestrijk de randen met water. Vouw de randen naar het midden toe en druk ze samen. Leg de dimsum op een met bloem bestoven oppervlak. Herhaal dit nog 29 keer. Bekleed de bodem van een bamboestoompan met een rond vel bakpapier. Leg de dimsum op het papier met wat tussenruimte. (stoom een paar tegelijk). Stoom ze afgedekt boven een pan kokend water in 8 min. gaar. Serveer ze met chili- of sojasaus.





Ingrediënten voor 4 personen

6 gedroogde Chinese pannenstoelen, 200 g mager varkensgehakt, 30 g varkensreuzel (fijngemaakt), 100 g gepelde garnalen, 2 bosuitjes ), 1 eetl. bamboescheuten, 1 strengel bleekselderij, 3 theel. maïzena, 2 theel. sojasaus, 1 theel. fijne tafelsuiker, 30 wontonvellen, wat bloem, zout, peper, chilisaus of sojasaus