Gefrituurde champignons met rode wijn-knoflooksaus
home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Gefrituurde champignons met rode wijn-knoflooksaus
Maak eerst de saus door de boter te laten uitbruisen (laat de boter niet kleuren). Smoor hierin zachtjes de fijngesneden sjalotjes en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de rode wijn en de schenkjus toe, kook het geheel tot de helft in en houdt het warm tot gebruik. De champignons schoon borstelen (niet wassen), kruiden met peper en zout en door de bloem wentelen. Haal de champignons vervolgens door het losgeklopte ei en rol ze in de fijngemaakte cornflakes, zodanig dat ze aan alle kanten zijn bedekt. Frituur de champignons goudbruin en krokant in hete olie op 180- 190°C. (niet allemaal tegelijk) en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep de champignons daarna op bordjes en serveer de saus apart in kleine bakjes. Tip: Serveer met een lekkere salade van witlof, appel en rozijntjes.
Ingrediënten voor 4 personen
40 middelgrote champignons, 4 eetl. bloem, 3 losgeklopte eieren, 12 eetl. fijngemaakte cornflakes, peper, zout, 1 theel. boter, 4 in stukken gesneden teentjes knoflook, 2 fijn gesneden sjalotjes, 1 glas rode wijn, 1 zakje schenkjus (Maggi)