Gefrituurde pittige knakworstjes
home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Gefrituurde pittige knakworstjes
Snijd de worstjes doormidden. Knip de satéprikkers in tweeën en steek ze door de halve worstjes. Er moet nog een stukje van 3 cm. van de prikker uitsteken, zodat ze goed hanteerbaar zijn. Bestuif de worstjes met wat maïzena. Zeef de zelfrijzend bakmeel voor het beslag in een grote kom, roer het maïsmeel erdoor en maak een kuiltje in het midden. Voeg gelijdelijk aan ei, olie, de gehakte Spaanse peper en 3,8 dl water toe en roer dit tot een glad beslag. Verhit de olie om te frituren tot 180ºC. Doop de worstjes in het beslag en laat te veel beslag eraf druppelen. Leg de worstjes met een tang in de olie. Bak ze in 1-2 min. krokant. Neem ze uit de olie, laat ze op keukenpapier uitlekken en houd ze warm. Serveer de worstjes met de gezeefde tomaten.
Ingrediënten voor 4 personen
8 grote frankfurterworstjes, 8 satéprikkers, maïzena, gezeefde tomaten, olie om te frituren
beslag:
225 g zelfrijzend bakmeel, 2 verse gehakte Spaanse pepers, 35 g maiïsmeel, 1 losgeklopt ei, 1 eetl. olie