Kaas-linzenballetjes

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Kaas-linzenballetjes

Doe de linzen in een pan met water. Breng het water aan de kook, temper het vuur en laat de linzen 10 min. sudderen. Giet ze af. Pureer de helft van de linzen in een keukenmachine met de schoongemaakte, gehakte bosuitjes, en de gepelde en uitgeperste knoflook, tot een gladde massa ontstaat. Doe het mengsel in een kom, roer er de rest van de linzen, komijn, broodkruimels, kaas en de schoongemaakte, gewassen en geraspte courgette door. Maak balletjes van afgestreken theel. van het mengsel en wentel ze door de polenta. Verwarm de pan met olie tot 180ºC. om te frituren. Bak de balletjes met kleine hoeveelheden tegelijk in 1 min. krokant. neem ze met een schuimspaan of een tang uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm. Lekker als borrelhapje.





Ingrediënten voor 4 personen

250 g rode linzen, 4 bosuitjes, 2 teentjes knoflook, 1 theel. komijn, 75 g verse broodkruimels, 125 g geraspte cheddar, 1 grote geraspte courgette, 150 g polenta, olie om in te frituren