Kip tikka - kipspiesjes
home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Kip tikka - kipspiesjes
Snijd de kip in blokjes van 3 cm. Week de satéprikkers 30 min. in water. Meng de fijngesneden ui, de uitgeperste knoflook, de gember, citroensap en de kruiden in een keukenmachine. Doe het mengsel in een kom en roer er yoghurt en ½ theel. zout door. Rijg 4 stukjes kip aan elke prikker en leg de prikkers in een ovenschaal. Wrijf de kip in met het kruidenmengsel. Leg de spiesjes afgedekt een paar uur in de koelkast. Barbecue, bak of grill de kipspiesjes goed gaar en draai ze steeds geregeld om. Lekker als borrelhapje.
Ingrediënten voor 4 personen
750 g kipfilet, ¼ ui, 2 teentjes knoflook, 1 eetl. verse gember (geraspt), 2 eetl. citroensap, 3 theel. koriander, 3 theel. komijn, 3 theel. garam masala, 100 g yoghurt, zout