Kipreepjes
home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Kipreepjes
Meng de bloem met de kruiden in een plastic zak. Snijd de kip in reepjes van 2 cm. Voeg de kipreepjes toe en schud de zak tot de reepjes volledig bedekt zijn. Klop de eieren los in een platte schaal en doe de droodkruimels in een plastic zak. Neem telkens een paar kipreepjes tegelijk, doop ze in ei en schud ze in de zak met broodkruimels. Bekleed een bord met bakpapier, leg de reepjes hierop en zet ze 30 min. in de koelkast. Verhit 3 cm. olie in een koekenpan tot 180ºC. De olie is heet genoeg als een stukje brood in 15 sec. goudbruin wordt. Bak de reepjes in porties in 3-5 min. goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze met b.v. een zoetzure saus. (zie sausen). Lekker bij de borrel.
Ingrediënten voor 4 personen
voor 18-20 stuks van alles de helft gebruiken.
60 g bloem, 1 eetl. kipkruiden, 4 kipfilets, 2 eieren, 150 g droge broodkruimels, olie om te bakken