Pittige tortilladriehoekjes met kidneybonen
home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Pittige tortilladriehoekjes met kidneybonen
Snijd de tortilla’s in vieren en elk kwart in driehoeken. Verhit 2 eetl. olie in een koekenpan. Bak een paar driehoekjes tegelijk 30 sec. aan beide kanten tot ze krokant zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg indien nodig wat extra olie toe. Verhit 1 eetl. olie in een middelgrote pan, ui, de uitgeperste knoflook en de gesnipperde Spaanse peper toe en verwarm dit al roerend 3 min. Roer de uitgelekte kidneybonen, salsa en koriander erdoor. Neem de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. Verdeel het mengsel over de driehoekjes en laat de randen vrij. Bestrooi ze met de geraspte cheddar. Leg ze 1 min. onder de grill tot de kaas smelt. Serveer ze warm.
Tip: In de oven zijn ze ook te bereiden, verwarm de oven op 180ºC. Bak ze in 5 min. krokant. Breng de vulling aan, en strooi de cheddar erover en bak ze opnieuw 3-5 min., totdat de kaas smelt. Serveer ze warm. Lekker bij de borrel.
Ingrediënten voor 4 personen
2 bloemtortilla’s van 23 cm., 60 ml. olie
voor de vulling:
1 gesnipperde ui, 2 teentjes knoflook, 2 kleine rode Spaanse pepers, 425 g kidneybonen uit blik, 2,5 dl. grove kant-en-klare salsa, 2 eetl. verse koriander, 100 g cheddar