Rode-currypasta

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Rode-currypasta

Doe de koriander- en komijnzaadjes in een droge koekenpan en rooster ze 2-3 min. terwijl je de pan voortdurend heen en weer schudt. Doe de geroosterde kruiden en de peperkorrels in een vijzel en maal ze fijn. Wikkel de garnalenpasta in wat folie en leg het pakje 2-3 min. onder een hete grill. Draai het twee keer om. Meng de gemalen kruiden, de geroosterde garnalenpasta, de nootmuskaat en de pepers 5 sec. in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe, maal steeds 20 sec. en maak dan met een spatel de zijkanten schoon. Ga door tot je een gladde pasta hebt.
Houdbaarheid van de pasta:
Een verse pasta kan je in een luchtdichte doos tot 3 weken in de koelkast bewaren. Je kunt de pasta echter ook invriezen: doe wat pasta in een ijsblokjesvorm, vries de pasta in en bewaar de blokjes in een plastic zak in de diepvries. Deze blokjes bevroren pasta kan je op elk gewenst moment gebruiken. Laat ze 30 min. op kamertemperatuur ontdooien. Bevroren pasta is 4 maanden houdbaar.





Ingrediënten voor 4 personen

1 eetl.korianderzaadjes, 2 theel. komijnzaadjes, 1 theel. zwarte-peperkorrels, 2 theel. gedroogde garnalenpasta, 1 theel. nootmuskaat, 12 gedroogde of verse rode pepers fijngesneden, 1 kopje sjalotten gesnipperd, 2 eetl. olie, 4 stengels fijngesneden citroengras (alleen het witte deel) fijngesneden, 12 fijngesneden teentjes knoflook, 2 eetl. fijngesneden verse korianderwortels, 2 eet. fijngesneden verse korianderblaadjes, 6 gehakte kaffirlimoenblaadjes, 2 theel. limoenschil geraspt, 2 theel. zout, 2 theel. kurkuma, 1 theel. paprikapoeder