Romige bacon-champignonhapjes

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Romige bacon-champignonhapjes

Verwarm de oven voor op 210ºC. Vet een vierkante vorm van 23 cm. doorsnee in met boter of olie. Bestrijk de helft van de plakjes deeg met eierdooier. Leg de andere plakjes hierop en druk ze voorzichtig aan. Snijd de randjes bij tot de deeglap precies in de vorm past. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bak de taartbodem in 15 min. goudbruin. Zet de oven op 180ºC. Verhit de olie in een pan met stevige bodem. Bak de champignons in 5 min. bruin. Neem de pan van het vuur en voeg bacon, bosuitjes en peterselie toe. Breng het geheel op smaak met peper en zout en laat het mengsel afkoelen. Klop de roomkaas en eieren met een mixer 5 min. in een kom. Roer het champignonmengsel erdoor. Giet alles in de vorm. Bak de taart in 25 min. lichtbruin. Laat hem in de vorm afkoelen en snijd er punten van.





Ingrediënten voor 4 personen

1 eidooier losgeklopt, 8 plakjes bladerdeeg voor hartige taart, 2 eetl. olie, 375 g champignons fijngesneden, 4 plakjes bacon fijngesneden, 4 bosuitjes fijngesneden, 15 g verse peterselie fijngehakt, 250 g roomkaas zachtgemaakt, 4 eieren, zout, peper