Saucijzenbroodjes - basisrecept

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Saucijzenbroodjes - basisrecept

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de randen van de plakjes bladerdeeg met wat losgeklopt ei. Meng de helft van de overgebleven ei met de gesnipperde ui, de uitgeperste knoflook, de broodkruimels, peterselie, tijm, salie, nootmuskaat, zwarte peper en kruidnagel en het gehakt in een grote kom en verdeel dit over negen porties. Schep de vulling over het midden van het deeg. Bestrijk de randen met wat ei. Vouw het deeg over de vulling en zorg ervoor dat de uiteinden elkaar overlappen. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op het werkblad. Bestrijk elk rolletje met ei en snijd ze in vier stukjes. Maak twee kleine inkepingen aan de bovenkant van de rolletjes, leg ze op licht ingevette bakplaten en bak ze 15 min. Verlaag de oventemperatuur tot 180ºC. en bak ze in 15 min. goudbruin. Lekker als tussendoortje of bij de borrel.





Ingrediënten voor 4 personen

voor 18 stuks neem de helft van alles.
9 plakjes diepvriesbladerdeeg, 2 eieren, 750 g rundergehakt, 1 ui, 1 teentje knoflook, 75 g verse broodkruimels, 3 eetl. verse peterselie, 3 eetl. verse tijm, ½ theel. salie, nootmuskaat, zwarte peper en kruidnagel