Vietnamese loempia's

home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Vietnamese loempia's

Pel de garnalen en maak ze schoon, snijd ze in tweeën. Week de mie 5 min. in heet water, zorg ervoor dat hij helemaal bedekt is. Knip de uitgelekte mie met een schaar in kleine stukjes. Werk met één vel rijstpapier tegelijk. Dompel het vel 30 sec. in warm water, zodat het zacht wordt. Houd er rekening mee dat de zachte vellen snel scheuren. Leg het zachtgemaakte vel op het werkblad en schep één eetl. van de mie op een derde deel van onderen op het vel en houd voldoende ruimte vrij om het te kunnen vouwen. Leg 2 muntblaadjes en 2 halve garnalen op de mie. Vouw de zijkanten naar elkaar toe, rol het vel stevig op en voeg tijdens het rollen het bieslook toe, zodanig dat het een stukje uitsteekt. Leg de loempia met de gladde kant boven op een schaal. Herhaal dit nog 20-24 keer. (de loempia’s worden niet gebakken). Meng de ingredieënten voor de dipsaus in een kommetje. Serveer de saus met de loempia’s. Lekker als borrelhapje.





Ingrediënten voor 4 personen

20 grote gekookte garnalen, 100 g transparante mie (cellofaannoedels), 20-25 rijstpapiervellen (doorsnee 16 cm.), 40 blaadjes verse munt, 10 sprietjes Chinese bieslook
voor de dipsaus:
2 eetl. pindasaus, 3 eetl. hoisinsaus, 1 rode Spaanse peper (fijngehakt), 1 eetl. ongezouten fijngemaakte geroosterde pinda’s, 1 eetl. citroensap