Yakitori - kipspiesjes
home > hapjes-en-dips-of-borrelhapjes > Yakitori - kipspiesjes
Week 25 houten satéprikkers ongeveer 30 min. in water. Snijd het kippenvlees in éénhapsstukjes. Meng saké, sojasaus, mirin en de suiker in een pannetje, breng dit aan de kook en neem de pan van het vuur. Maak de bosui schoon, snijd deze diagonaal in stukjes van ± 2 cm. Rijg aan elke prikker 3 stukjes kip, afgewisseld met stukjes bosui. Leg de spiesjes op een met aluminiumfolie beklede bakplaat onder een voorverwarmde grill of op de barbecue en bak de kip in 7-8 min. gaar. Draai de kipstukjes regelmatig om en bestrijk ze met de saus. Lekker als borrelhapje.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg kipfilet, 1,3 dl. saké, 1,8 dl. Japanse sojasaus, 1,3 dl. mirin, 2 eetl. suiker, 75 g bosuitjes