Aardappelpannenkoeken uit de joodse keuken
home > hoofdgerechten > Aardappelpannenkoeken uit de joodse keuken
Schil de aardappelen, maak de uien schoon en rasp beide boven een kom. Klop de eieren even los en roer ze samen met de bloem en wat zout en peper naar smaak door het aardappel-uimengsel. Verhit de boter of olie in een grote koekenpan en bak hierin van het beslag kleine pannenkoekjes. Neem 1 eetl. beslag per pannenkoekje. Bak ze aan beide kanten bruin en knappend op een niet al te hoog vuur anders worden de geraspte aardappelen niet gaar. Schep de pannenkoekjes uit het vet en laat ze op dubbelgevouwen keukenpapier uitlekken. Houd de pannenkoekjes warm op een voorverwarmde schaal.
Ingrediënten voor 4 personen
6 grote aardappelen, 2 middelgrote uien, 3 eieren, 3 eetl. bloem, zout, versgemalen peper, boter of olie