Aardappelpuree met gemengde groenten
home > hoofdgerechten > Aardappelpuree met gemengde groenten
De puree: De bereiding van de puree, de aardappels gaar koken, afgieten en met het bonennat of melk,de 40 g boter, wat zout en de nootmuskaat van de aardappels puree maken. (goed doorelkaar roeren).
De gemengde groenten: Haal de zaden uit de paprika’s en snijd ze in reepjes. Laat deze even wellen in water met wat zout. Verhit de sperziebonen in hun eigen vocht, giet paprika’s en sperziebonen af, fruit de gesnipperde ui even in de boter, voeg de uitgelekte maïs toe samen met de in reepjes gesneden paprika’s en sperziebonen, fruit nog even verder, voeg peper en zout toe en strooi er wat gehakte peterselie over. Leg de aardappelpuree op een schaal met de gemengde groenten erover.
Ingrediënten voor 4 personen
voor de puree:
1 kg aardappels, 4 dl bonennat of melk, 40 g boter, zout, nootmuskaat
voor de gemengde groenten:
2 rode paprika’s, ½ blik sperziebonen, ½ blik maïs, 1 uitje, 2-3 eetl. boter, zout, peper, peterselie