Biefstuk met ajuinsaus
home > hoofdgerechten > Biefstuk met ajuinsaus
Biefstuk ca. 15 min. op kamertemperatuur laten komen. In steelpan 1 eetl. boter verhitten en uiringen in 10 min. op laag vuur lichtbruin bakken. Uiringen met bloem, poedersuiker en tijm bestrooien en nog 1 min. zachtjes bakken. Wijn en bouillonpoeder toevoegen en uiensaus al roerend laten binden. Op smaak brengen met zout en peper. Indien nodig saus verdunnen met wat warm water. Intussen biefstuk droogdeppen en met peper bestrooien. In koekenpan rest van boter verhitten en biefstuk op hoog vuur in 2-3 min. per zijde rondom bruin en van binnen rosé bakken. Biefstukken uit pan nemen en in aluminiumfolie verpakt even laten rusten. Biefstukken uit aluminiumfolie halen, en op vier borden leggen. Ajuinsaus erover scheppen. Lekker met gebakken aardappeltjes en sperziebonen.
Ingrediënten voor 4 personen
4 (kogel) biefstukken, 50 g boter, 2 kleine uien in dunne ringen, 1 eetl. bloem, 1 theel. poedersuiker, 1 theel. gedroogde tijm, 150 ml witte wijn, 1-2 theel. bouillonpoeder, zout, peper, aluminiumfolie