Biefstukreepjes met paddestoelen in oestersaus
home > hoofdgerechten > Biefstukreepjes met paddestoelen in oestersaus
Snijd de biefstukken in lange, dunne plakken. Maak vervolgens in een ruime kom een marina van sojasaus met maïzena, gemberpoeder (djahé), suiker en chilipoeder. Leg het vlees in de marinade en laat het ca. 30 min. marineren. Laat het vlees daarna uitlekken in een vergiet en bewaar de marinade voor later. Verhit de helft van de olie in een wok of hapjespan. Voeg de knoflook toe en laat deze even meebruinen. Roerbak hierin kort de biefstukreepjes. Niet teveel tegelijk, anders koelt het teveel af en gaat het vlees koken in plaats van bakken. Haal de biefstukreepjes uit de pan, laat de braadjus in de pan. Voeg vervolgens de rest van de olie toe aan de braadjus in de wok. Roerbak hierin de paddestoelen snel op hoog vuur. Voeg daarna de vleesreepjes en oestersaus en de overgebleven marinade toe en bak het geheel nog even op hoog vuur. Voeg vervolgens de lente-uitjes toe. Controleer op smaak en kruid indien nodig met zout en versgemalen zwarte peper. Als het gerecht te zout is kan er een scheutje water bij. Serveer meteen. Lekker met gebakken rijst of miehoen.
Ingrediënten voor 4 personen
500 g biefstuk, 2 eetl. sojasaus, 1 theel. maïzena, 3 eetl. arachide olie, 1 teentje fijngesneden knoflook, 1 theel. djahé (gemberpoeder), 200 g gemengde paddestoelen (champignons, shii-take, oesterzwammen), 2 eetl. oestersaus, 1 theel. suiker, 4 lente-uitjes in diagonaal gesneden stukken van 4 cm, 2 mespuntjes chilipoeder, zout en vergemalen zwarte peper